emg home
RSS

Milosavljević: Menjaćemo sve loše propise

15. jul 2010. | 13:11

Izvor: Emg.rs

Tomica Milosavljević, ministar zdravlja, najavio danas da će svi loši propisi iz zdravstvenog sektora biti izmenjeni da bi lekari bili oslobođeni nepotrebne administracije, a pacijentima olakšane procedure.

“Normalno funkcionisanje čoveka je kad se sve uobičajene radnje poput disanja ili govora odvijaju neprimetno, pa u tom smislu i propisi treba da budu takvi da se mogu primenjivati bez smetnji", rekao je on prilikom posete Domu zdravlja Savski venac.

Ministar je rekao da je važenje uputa lekara produženo sa mesec na šest meseci, da se lekovi na recept izdaju na duži period i da je izmenjen način ostvarivanja prava na rehabilitaciju i na pratnju pacijenta.

"Novim propisima sprečene su situacije da zdravstveni osiguranici ostvaruju pravo na dva mesta za vreme odsustva sa posla ili su sedam godina neprekidno na bolovanju. Dešavalo se i da lekari izdaju veliki broj recepata", dodao je Milosavljević.

On je kazao da se uvođenje kapitacije odnosno plaćanje lekara po učinku ne može izvesti naredbom, već da je neophodan ceo proces da bi se to ostvarilo.

Ministar je u Domu zdravlja jedan sat proveo radno u ambulanti i, kako je kazao, čuo niz konstruktivnih primedbi o zdravstvenom sistemu od pacijenata. " Primedbe su se odnosile na procedure i moram reći da su uglavnom opravdane. Mnogo sam danas naučio i od pacijenata i od kolega", kazao je Milosavljević.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Zdravstvo

Ličnosti: Tomica Milosavljević


Unesite tekst komentara:

<<

13. septembar - 19. septembar 2010.

>>
  • Dragin očekuje rekordan rod kukuruza (VIDEO)

    16. sep 2010.

    Čurug, Beta

Povezani naslovi