emg home
RSS

Vilovski: Nisam zloupotrebio novac za obnovu manastira

23. jul 2010. | 09:12

Izvor: Danas

Bivši arhimandrit Srpske pravoslavne crkve Simeon Vilovski rekao je da nije bilo nikakvih zloupotreba korišćenja dobrovoljnih fondova, niti bilo kojih drugih fondova u Eparhiji, kao što tvrdi Sinod SPC-a.

"Krivični postupak protiv mene u vezi s proneverom novca i mnoge optužbe na moj račun tokom prethodnih nekoliko meseci su neosnovani. Sve činjenice do sada svedoče da pronevere nije bilo, te da je naša nevinost nesumnjiva", rekao je Vilovski za Danas.

Vilovski je rekao da u pozadini bezdušnog progona episkopa Artemija i njega stoje politički razlozi i njihova verska ubeđenja.

"Vrhovni sud Grčke je prozreo da je u pitanju progon zbog političkih razloga i verskih ubeđenja i da nikakve finansijske zloupotrebe ne postoje i to iskazao svojom odlukom. Ta odluka je nepobitan dokaz, sa najvišeg i zvaničnog mesta, o karakteru delovanja upravnih organa SPC-a i aktuelnom režimu u Srbiji", kazao je on.

Odlukom Crkvenog suda Vilovski je lišen svešteničkog i monaškog čina i na tri godine isključen iz crkvene zajednice, a protiv njega se vodi istraga u Višem sudu u Beogradu zbog sumnje da je umešan u finansijske mahinacije.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Finansijski kriminal, Crkva

Ličnosti: Vladika Artemije, Simeon Vilovski

Institucije: Srpska pravoslavna crkva, Viši sud u Beogradu


Unesite tekst komentara:

<<

20. septembar - 26. septembar 2010.

>>