emg home
RSS

Đelić: Matematička gimnazija najbolje što Srbija ima

01. septembar 2010. | 15:36

Izvor: Beta

Matematička gimnazija je ono najbolje što Srbija ima i zato bi trebalo raditi na njenom jačanju kako bi što više dece imalo priliku da stiče znanja u toj elitnoj srednjojškolskoj ustanovi, izjavio je danas u Beogradu ministar za nauku i tehnološki razvoj i potredsednik vlade Božidar Đelić."S direktorom gimnazije (Srđanom Ognjanovićem) smo razgovarali o mogućnosti da se napravi potpuno novi kampus koji bi obezbedio da ona (gimnazija) dalje ojača, da veći broj naše dece može da pohađa tu elitnu instituciju i pokaže da su znanje, nauka i tehnologija budućnost naše nacije", kazao je Đelić tokom posete Matematičkoj gimnaziji.

"Učenici Matematičke gimnazije dokazuju da u domenu fizike i matematike Srbija može biti u samom vrhu sveta, daleko ispred mnogo razvijenijih i većih zemalja", kazao je Đlić i dodao da više od 8.000 đaka koliko ih je prošlo kroz Matematičku gimnaziju, danas na svim kontinentima na najbolji način predstavljaju Srbiju.

Prema njegovim rečima, učenici matematičke gimnazije koji su na ovogodišnjoj matematičkoj olimpijadi osvajanjem medalja omogućili da Srbija zauzme 10. mesto na svetu, pokazuju da zemlja ima mlade talentovane ljude koje cela nacija mora da podrži.

Đelić je dodao da je to bio i jedan od razloga zašto je Ministarstvo podržalo Matematičku gimnaziju i opremilo laboratoriju.

Ministar je posetio tu elitnu obrazovnu instituciju povodom otvaranja najmodernijeg kabineta koji će omogućiti izvođenje demonstracinih ogleda i laboratorijskih vežbi iz više oblasti fizike – jednosmerne i naizmenične struje, elektronike, oscilacije, klasične mehanike i nuklearne fizike.

Direktor gimnazije Stojan Ognjanović podsetio je da je kabinet opremljen najsavremenijom opremom zahvaljujući Ministarstvu za nauku i tehnološki razvoj koje je u tu svrhu izdvojilo milion dinara.

Ognjanović je dodao da učenici već rade i uče u kabinetu i koristeći te najnovije obrazovne trendove ostvaruju nove rezultate.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Nauka, Prosveta

Ličnosti: Božidar Đelić, Srđan Ognjanović

Institucije: Matematička gimnazija


Unesite tekst komentara:

02. septembar 2010. 14:23:38

| Jerota

0

Pa bas je mogao da spomene Teodora koji je osvojio evo vec drugo zlato. Ako on to uopste zna.

<<

13. septembar - 19. septembar 2010.

>>