emg home
RSS

Odložena primena odluke o zimskim gumama

20. septembar 2010. | 13:40

Izvor: Emg.rs

Obaveza primene zimskih guma na sva četiri točka automobila odložena je do 1. maja 2011, saopštilo Ministartstvo za infrastukturu.

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić kazao je da je odluku o odlaganju doneo pošto su proizvođači i distributeri guma zabrinuti da neće svi građani moći da obezbede sigurne i skupe gume.

Obaveza korišćenja zimskih guma na svim točkovima automobila bila je predviđena Pravilnikom o podeli motornih i priključnih vozila i tehničkim uslovima za vozila u saobraćaju na putevima, koji bi trebalo da se primenjuje od 1. novembra.

Ministarstvo za infastrukturu predložilo je Ministarstvu unutrašnjih poslova da se do stupanja na snagu odredbe Pravilnika o zimskim gumama striktno primenjuju dosadašnja obaveza o korišćenju najmanje dve zimske gume na pogonskim točkovima ili letnjih pneumatika sa šarama dubine četiri milimetra i lancima.

Ministar je uputio apele proizvođačima i distributerima guma da obezbede opremu koja je potrebna za zimske uslove, medijima da promovišu bezbednost u saobraćaju, a građanima da vozila opreme zimskom opremom.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

20. septembar 2010. 14:56:05

| mile

2

jedino pravilno rešenje.

<<

20. septembar - 26. septembar 2010.

>>

Povezani naslovi