emg home
RSS

Mrkonjić: Glavni zadaci koridori 10, 11, 7 i Jat

28. septembar 2010. | 13:32

Izvor: Tanjug

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić izjavio danas da se usvajanje Zakona o prostornom planu Srbije do 2021. očekuje u oktobru i da će, po pitanju saobraćaja, glavni zadaci biti izgradnja putnih i železničkih koridora 10 i 11, ulaganje u Koridor sedam, odnosno reku Dunav, i sanacija kompanije Jat Airways.

"Prostorni plan je jedan od najvažnijih dokumenata jedne ozbiljne države", izjavio je Mrkonjić u Vladi Srbije, gde je predstavnicima opština u Srbiji danas predstavio odredbe Prostornog plana u vezi sa saobraćajem.

"Usvajanje Prostornog plana, koje je planirano za oktobar, značiće da smo, najzad, u Srbiji na jednom mestu utvrdili sve ono što želimo da radimo u narednim godinama", istakao je ministar.

Mrkonjić je naveo da je zadovoljan sadržajem Prostornog plana u vezi sa saobraćajem. "Ubeđen sam da ćemo deo toga realizovati već u mandatu ove vlade, odnosno Koridor 10, a da ćemo u mandatu naredne uspeti da završimo Koridor 11 i realizujemo makar deo investicija koje su planirane za reku Dunav", rekao je on.

Mrkonjić je dodao da će u vazdušnom saobraćaju glavni zadaci biti sanacija Jata i razvoj malih aerodroma u Srbiji.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

25. oktobar - 31. oktobar 2010.

>>

Povezani naslovi