emg home

RSS

SNS nudi novu ekonomsku politiku

10. april 2012. | 12:28

Izvor: Beta

Funkcionerka Srpske napredne stranke Jorgovanka Tabaković izjavila da je Srbiji potrebna temeljna i sveobuhvatna promena razvojne i ekonomske filozofije i politike i istakla da ta stranka može da je ponudi i njom ostvari velike uštede i povećava zaposlenost.

Ona je na predstavljanju ekonomskog programa SNS-a rekla da će rezultati ekonomske politike koju nudi ta stranka biti otvaranje radnih mesta, a ne politika otpuštanja radnika i jačanje socijalnog raslojavanja. Kako je navela, novi model ekonomske politike će se zasnivati na proizvodnom sektoru, štednji, inevsticijama umesto prekomerne potrošnje, javnom privatnom partnerstvu i koncesijama i izvozu.

Ona je kazala da naprednjaci vlast neće preuzeti bez prethodnog reversa stanja i popisa državne imovine.

Funkcioner te stranke Milenko Dželetović rekao je da će SNS paketom kratkoročnih mera već u prvoj godini, ako dođe na vlast, izvršiti konsolidaciju javnih finansija kojima će uštedeti najmanje dve milijarde evra. On je rekao da će SNS raditi na hitnom donošenju zakona o javnim nabavkama koji će doprineti milionskim uštedama, uradiće kompletnu reorganizaciju poreske uprave, a biće ozbiljno preispitane i državne subvencije.

SNS je najavio prokopavanje kanala koji bi povezao Moravu s Vardarom i rad na Luci Beograd na desnoj obali Dunava.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Izbori

Ličnosti: Jorgovanka Tabaković, Milenko Dželetović

Institucije: Srpska napredna stranka


Unesite tekst komentara:

<<

04. jun - 10. jun 2012.

>>

Povezani naslovi