emg home
RSS
Ekonom:east magazin

Ekonom:east magazin, Broj 532-533, 29. jul 2010.

Malo, crno, 500 dinara kilo

Emg

Autor: Snežana Krivokapić

Na Kopaoniku je, počev od kraja jula pa sve do u kasno leto, centralni događaj branje borovnica.

U svakom momentu od jutra pa do četiri popodne, baš kao na kancelarijskom radnom mestu, niske žbunove „brsti“ stotinu do triput više berača koji se nadaju da će već sutradan na pijaci u Konacima prodati svoj ulov po ceni od 500 dinara za kilogram. To je maksimum koji može da postigne mala crna voćka, zgodna za pretvaranje u pekmez, slatko, sok ili rakiju.


Da biste pročitali članak, morate biti pretplatnik.

Prijavite se svojim korisničkim imenom i šifrom da biste pristupili ovom tekstu.

Korisničko ime: Šifra: Zapamti me

Zaboravljena šifra?


Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unestite tekst komentara: