emg home
RSS
Preduzeće

Preduzeće, Broj 86-87, 15. jul 2010.

Vesti

Dytech

U Nišu je potpisan sporazum o izgradnji nove fabrike italijanske kompanije Dytech, proizvođača cevi za protok tečnosti u autoindustriji, koja će zaposliti 400 radnika. Vrednost te greenfield investicije je 12 miliona evra.

Panonka

Agencija za privatizaciju potpisala je ugovor sa preduzećem Kinđa agrar iz Kikinde o prodaji prehrambene industrije Panonka iz Sombora po ceni od 200.000 evra.

Yura

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić izjavio da će južnokorejska kompanija Yura za otvaranje fabrike u Nišu dobiti subvenciju od 7.000 evra po novom radnom mestu.

Ama Adriatik

Fabrika sedišta iz Priboja sklopila je ugovor o dvogodišnjoj isporuci hidrauličnih ogibljenja za sedišta italijanskoj kompaniji Ama Adriatik. Kako je saopšteno, isporuka počinje na jesen, a njena vrednost je oko milion evra.

Secci Energia

Elektroprivreda Srbije i italijanska kompanija Secci Energia potpisale su ugovor o osnivanju zajedničkog preduzeća Ibarske hidroelektrane, koje će graditi hidroelektrane na Ibru. Vrednost ulaganja je oko 285 miliona evra.

PIK Bečej

Kompanija PIK Bečej koja posluje u okviru kompanije Irva investicije ove godine planira da izveze proizvode u vrednosti od četiri miliona evra, što je za 1,5 miliona više nego prošle godine, saopštio je direktor prodaje PIK Bečeja Mihajlo Đukić.

Takovo

U Kompaniji Takovo u Gornjem Milanovcu otvorena je fabrika gotovih jela u koju je investirano 4,7 miliona evra.

Turizam

U periodu od januara do maja u Srbiji je boravilo ukupno 716.794 turista, što je 10 odsto manje u odnosu na isti period lane, saopštila je Turistička organizacija Srbije.

Kvarljiva roba

Ministarstvo poljoprivrede Srbije saopštilo je da je od decembra prošle do juna ove godine u Beogradu, nakon redovnih i vanrednih inspekcijskih kontrola, zabranilo prodaju skoro četrdeset tona neispravnih proizvoda životinjskog porekla.


Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unestite tekst komentara: