emg home
RSS
Preduzeće

Preduzeće, Broj 86-87, 15. jul 2010.

Menadžeri

Slađana Backović

Vlada Srbije je za direktorku Fonda za razvoj Srbije postavila Slađanu Backović, umesto Olivere Božić kojoj je istekao drugi mandat. Kako se navodi u saopštenju Ministarstva ekonomije Srbije, Slađana Backović je iz Niša, rođena je 1955. i završila je Ekonomski fakultet. Bila je direktor nekoliko domaćih banaka, među kojma je i Komercijalna banka iz Beograda, piše u saopštenju.

Emil Tedeski

Hrvatski biznismen Emil Tedeski (44), vlasnik Atlantic grupe kupio je Drogu Kolinsku za 382 miliona evra, u čijem su vlasništvu i tri srpske kompanije Soko Štark, Grand prom i Palanački kiseljak. Brendovi koji se danas proizvode u Srbiji nisu dosad prodrli snažnije u zapadni deo bivše Jugoslavije, a to će sigurno napraviti kroz distribucijsku mrežu Atlantic grupe i pre svega tu vidim rast njihove prodaje, rekao je Tedeski.

Vukašin Obradović

Glavni i odgovorni urednik nedeljnika Vranjske Vukašin Obradović izabran je za novog predsednika Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS). Obradović je na vanrednoj izbornoj skupštini NUNS-a u Beogradu bio jedini kandidat, a izabran je sa 139 glasova od ukupno 145 članova skupštine koji su iskoristili pravo glasa.
On je do sada obavljao funkciju potpredsednika i vršioca dužnosti predsednika NUNS-a pošto je Đorđe Vlajić 2. juna podneo neopozivu ostavku.


Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unestite tekst komentara: