emg home
RSS

Arhiva vesti

Dinkić: WAZ nije bio dobar investior

24. jun 2010. | 15:39

Izvor: Emg.rs

“WAZ nije bio dobar investitor, poslovao je netransparentno i sklapao aranžmane sa privrednicima o čijem kredibilitetu je morao da vodi računa”, izjavio je danas ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić.

On je prilikom obilaska kompanije PSTech novinarima rekao da ne ulazi u poslovanje WAZ-a na drugim tržištima, ali da vlasnik te nemačke medijske kuće Bodo Hombah snosi odgovornost za partnere koje je birao u Srbiji.

“Kako ih je birao, tako je i prošao na našem tržištu. Nije napravio efekte investicija i poslednjih par godina ništa dobro nije urađeno”, naveo je Dinkić.

On je naglasio da će uvek reći ukoliko je neko netransparentan da nije dobar investitor.

“Oni stalno pominju neke tajkune. Što ne kažu koji su to tajkuni, zašto su s njima pravili planove, šta im je bio cilj? A hoće da upravljaju medijima i informišu naše građane, to nešto nije u redu. A i zašto nisu direktno došli u Srbiju kao WAZ već preko nekih firmi izokola”, rekao je Dinkić.

Prema njegovim rečima, na sva ova pitanja Hombah bi trebalo da odgovori.

Dinkić je naveo i da Hombah može da utiče na političare u Evropi i svetu, ali da to neće uticati na investitore u Srbiji.

“Hombah je veliki lobista i ne sumnjam da će sada krenuti da lobira, ali to nije razlog da ja sad kažem on je sjajan, ta kompanija je izabrala poštene momke s kojima će raditi.

Ja se nikoga ne plašim, a istraga treba da pokaže ko je šta radio”, rekao je Dinkić.

On je kazao da je razgovarao sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem koji ga je obavestio da je pokrenuta istraga o privatizaciji Novosti i da bi trebalo da sačekati rezultate.

“Važno je da se i domaća i međunarodna javnost o njima obavesti”, dodao je Dinkić.

On je rekao i da se ovom slučaju neće pridavati mnogo pažnje, kao i da se to pitanje neće pokretati na Vladi, jer “ ne bi trebalo danima raspravljati o greškama koje su napravljene od strane uvaženih, ali svakako loših investitora”.

Kako je naveo, povlačenje WAZ-a neće uticati na ostale investitore.

“Veliki broj nemačkih investirora je juče u Študgartu izrazio želju da dođe i ubeđen sam da će investirati ovde. Sledeće nedelje će biti zaključen jedan sporazum sa nemačim investiorom”, saopštio je Dinkić podsećajući na investicije namačkih kompanija Falke, Drekselmajer i Leoni.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Strane investicije, Povlačenje

Ličnosti: Mlađan Dinkić, Bodo Hombah

Kompanije: WAZ, PSTech


Unesite tekst komentara:

<<

23. avgust - 29. avgust 2010.

>>