emg home
RSS

Otvorena nova poslovna zgrada na Novom Beogradu (VIDEO)

25. jun 2010. | 10:12

Izvor: Beta

Austrijska kompanija CA IMMO otvorila je sinoć poslovnu zgradu na Novom Beogradu "Sava biznis centar" u koju je uložila 60 miliona evra.Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić rekao je na otvaranju da je objekat građen u najteže vreme za građevinarstvo u Srbiji i svetu.

On je istakao da je centar gradilo 1.500 ljudi iz Srbije, da je napravljen je od domaćeg materijala i da su izvođači bile domaće firme.

Dulić je kazao da će ove godine država intervencijama u građevinarstvu pokušati da ublaži krizu u toj grani industrije.

       Prema njegovim rečima, u ovoj godini će se u Beogradu i drugim gradovima Srbije otvoriti nekoliko velikih gradilišta, što će omogućiti zakon o podsticaju građevinskoj industriji u uslovima krize koji bi Skupština Srbije trebalo da usvoji ovih dana.

Taj zakon će, kako je dodao, omogućiti ubrzane javne nabavke, odnosno državi da bude veliki investitor.

Novi poslovni objekat austrijske kompanije nalazi se između hotela Hyatt i poslovne zgrade Delta holdinga na Novom Beogradu i u njemu će kompanije moći da iznajme 18.500 kvadratnih metar poslovnog prostora, a trenutno se u njemu nalazi sedište Credit Agricole banke, Piraeus banke i kompanije Ericsson.

Kompanija posluje u Srbiji od 2007, a više od 20 godina radi u svetu i bavi se nekretninama u Austriji, Nemačkoj, centralnoj i istočnoj Evropi. 

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Građevinarstvo

Ličnosti: Oliver Dulić


Unesite tekst komentara:

<<

13. septembar - 19. septembar 2010.

>>
  • Bivši radnici Zastave elektro najavljuju novi protest

    16. sep 2010.

    Rača, Beta