emg home
RSS

Milosavljević: Visok nivo dostupnosti i korišćenja droga

25. jun 2010. | 12:12

Izvor: Beta

Ministar zdravlja Srbije Tomica Milosavljević izjavio je danas da je poslednjih nekoliko godina nedopustivo visok nivo dostupnosti i korišćenja droga među mladima u Srbiji.Milosavljević je na skupu povodom 26. juna, Svetskog dana borbe protiv narkomanije, rekao da je to posledica velikog globalnog problema, geografskog položaja Srbije i višegodišnje tranzicije kroz koju zemlja prolazi.

Borba protiv narkomanije mora da bude komplementarna aktivnost i zastupljena u svim segmentima društva, počevši od lečenja, poboljšanja zdravstvenih kapaciteta do zakonskog regulisanja te oblasti.

On je rekao da je 2009. i 2010. godina u znaku donošenja Nacionalne strategije za borbu protiv droga u Republici Srbiji i njene primene.

Kako je rečeno na skupu, od maja prošle godine, u skladu sa implementacijom Nacionalne strategije, veliki broj učitelja i nastavnika je prošao obuku za sprovođenje programa prevencije droga u školama.

Do septembra ove godine program obuke bi trebalo da bude okončan u svih 1.200 škola u Srbiji.

Svetski dan borbe protiv narkomanije sutra će, kako je najavljeno, pod sloganom "Tvoje ne menja sve!" biti obeležen na beogradskom Trgu Republike.

Na manifestaciji koja će trajati od 11 do 13 časova učestvovaće predstavnici Kancelarije projekta "Implementacija Nacionalne strategije protiv zloupotrebe droga", Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" i brojnih organizacija.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Zdravstvo

Ličnosti: Tomica Milosavljević


Unesite tekst komentara:

<<

13. septembar - 19. septembar 2010.

>>
  • Bivši radnici Zastave elektro najavljuju novi protest

    16. sep 2010.

    Rača, Beta

Povezani naslovi