emg home
RSS

Malta ratifikovala SSP sa Srbijom (VIDEO)

02. jul 2010. | 14:47 17:22

Izvor: Emg.rs

Ministar spoljnih poslova Malte Tonio Borg rekao je danas da je Malta ratifikovala Sporazum o stabilizaciji i pridruženju sa Srbijom.

"To je još jedan dokaz Malte, koja jeste mala zemlja, ali članica Evropske unije, da u potpunosti podržava integracije Srbije", rekao je Borg posle sastanka s ministrom spoljnih poslova Srbije Vukom Jeremićem u Beogradu.

Jeremić se zahvalio na podršci koju Malta pruža Srbiji na putu ka EU i dodao da je Malta druga država, posle Španije, koja je ratifikovala SSP sa Srbijom.

   

Tadić i Borg o evropskim integracijama


Predsednik Srbije Boris Tadić razgovarao je danas u Beogradu sa ministrom spoljnih poslova Malte Toniom Borgom o odnosima dve zemlje, evropskim integracijama Srbije i mogućnostima probudljivanja ekonomske saradnje, saopštila je predsednikova pres služba.

Predsednik Srbije je zahvalio Malti na snažnoj podršci evropskim integracijama naše zemlje, dodaje se u saopštenju.

   

Đukić-Dejanović zahvalila Malti na podršci na putu u EU

 


Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović zahvalila je danas šefu malteške diplomatije Toniju Borgu na podršci njegove zemlje Srbiji na putu u EU, saopšteno je iz Narodne skupštine.

Đukić-Dejanović je u razgovoru sa Borgom dodala da je podrška Malte očigledna jer je ona druga zemlja, posle Španije, koja je ratifikovala Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) sa Srbijom.

Malteški ministar je istakao da će Malta "iako najmanja država članica EU, nastaviti da pruža podršku Srbiji i ubuduće".

Borg, koji je zadužen i za poslove Donjeg doma parlamenta Malte, ocenio je ovaj susret kao veoma važan za otvaranje novog poglavlja u odnosima dve zemlje.

On i predsednica srpske skupštine su se složili da bi trebalo unaprediti parlamentarnu saradnju i to ne samo kroz saradnju odbora za spoljne poslove i evropske integracije, već i kroz sva druga radna tela.

Borg je izvestio Đukić-Dejanović o ranije danas potpisanom protokolu o sprovođenju readmisije sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem i naveo podatak da na Malti živi oko 4.000 Srba.

S tim u vezi, predsednica Skupštine Srbije zahvalila je ministru spoljnih poslova Malte na podršci odluke EU o ukidanju viza, "kako bi olakšala građanima Srbije koji žive na Malti da lakše komuniciraju sa rođacima i prijateljima".

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: SSP, Evro-integracije

Ličnosti: Vuk Jeremić, Tonio Borg


Unesite tekst komentara:

<<

30. avgust - 05. septembar 2010.

>>
  • ComTrade Fabrika znanja od 7. do 10. septembra

    4. sep 2010.

    Beta