emg home
RSS

Milosavljević: Inflacija će biti u planiranim okvirima (VIDEO)

13. jul 2010. | 13:17 14:58

Izvor: Beta

Ministar trgovine i usluga Srbije Slobodan Milosavljević ocenio je danas da će ove godine biti ostvarena projektovana infacija od šest plus minus dva odsto.

"U ovoj godini su kretanja cena naftnih derivata bila veća od očekivanih, a sve ostalo je bilo predvidivo", rekao je Milosavljević novinarima u Skupštini Srbije.

On je podsetio da je nedavno istraživanje Eurostata pokazalo da je Srbija među evropskim zemljama sa najnižim cenama poljoprivredno prehrambenih proizvoda.

Milosavljević je izrazio uverenje da će Dejan Šoškić, koji je kandidat za novog guvernera NBS, biti na visini zadatka "u smislu stručnosti i potrebne nezavisnosti te institucije".

On je rekao da je imao korektnu saradnju i sa prethodnim guvernerom Radovanom Jelašićem. Prema njegovim rečima, Jelašić je dobro radio posao, ali je imao težak zadatak, posebno po pitanju deviznog kursa.

Milosavljević je ocenio da devizni kurs ne zavisi samo od dobrog ili lošeg rada guvernera, već i od konkurentnosti privrede, izvoza i proizvodnje. 

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Inflacija, Kurs, Finansijske institucije

Ličnosti: Slobodan Milosavljević, Dejan Šoškić

Institucije: Skupština Srbije


Unesite tekst komentara:

<<

13. septembar - 19. septembar 2010.

>>
  • Dragin očekuje rekordan rod kukuruza (VIDEO)

    16. sep 2010.

    Čurug, Beta