emg home
RSS

Nikolić: Odluka MSP-a slom državne politike

23. jul 2010. | 14:13

Izvor: Emg.rs

Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić rekao je danas da je odlukom Međunarodnog suda pravde propao čitav koncept odbrane Kosova koji su zastupali srpski zvaničnici proteklih godinu dana.

„Političke posledice moraju da podnesu oni koji su nas uveravali da će naši problemi biti rešeni ako stignemo do Međunarodnog suda pravde“, rekao je Nikolić na konferenciji za novinare.

On je rekao da je sada jasno da je Srbija zaratila s čitavim svetom jer je jedan ministar u sukobu s Rusijom, drugi s Nemačkom, a treći sa SAD.

On je rekao da bi državni zvaničnici trebalo da odgovore na pitanje koji su pravnici zastupali Srbiju pred Međunarodnim sudom pravde i da se oni budu javno prozvani.

Prema njegovim rečima, posledice odluke MSP-a će biti veoma teške, naročito po severni deo Kosova, i ponovo je pozvao predsednika Srbije Borisa Tadića na sastanak na kom bi bila utvrđena nova politika prema Kosovu.

Nikolić je rekao da poziv od Tadića za sastanak još nije dobio, ali je dodao da, pod ovim okolnostima, ne može da zamisli da neće doći do tog sastanka.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

20. septembar - 26. septembar 2010.

>>