emg home
RSS

Nenadić: Napredak u borbi protiv korupcije, stanje i dalje loše

05. avgust 2010. | 13:20

Izvor: Tanjug

Srbija je ostvarila određen napredak u borbi protiv korupcije, ali je stanje generalno i dalje veoma loše, izjavio izvršni direktor Transparetnosti Srbija Nemanja Nenadić.

Opšti je utisak da je Srbija po zastupljenosti korupcije u svim sferama društva od početka godine napravila napredak jer je zadržan trend rasta broja otkrivenih krivičnih dela korupcije i ostvaren je pomak na uspostavljanju institucija i donošenju zakona.

Međutim, i dalje je, generalno, stanje u Srbiji veoma loše i nezadovoljovajuće, naročito ako se ima u vidu praktična primena antikorupcijskih zakona, kaže Nenadić.

"Počela je da radi Agencija za borbu protiv korupcije i to je značajna novina u ovoj godini. Međutim, stanje je i dalje veoma loše i nezadovoljavajuće jer se ne sprovode neki bitni antikorupcijski zakoni", naveo je Nenadić.

"Jedan od osnovnih problema Srbije je i u političkoj sferi, odnosno u tome što i dalje politički razlozi igraju snažniju ulogu nego pravni kada se donose i kada se primenjuju zakoni", kazao je Nenadić.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

11. oktobar - 17. oktobar 2010.

>>

Povezani naslovi