emg home
RSS

Tadić: Terorizam, kriminal izazovi, ali Srbija je bezbedna (VIDEO)

08. oktobar 2010. | 14:46

Izvor: Beta

Grad: Pauljanske livade

Predsednik Srbije Boris izjavio je danas da je Srbija stabilna i bezbedna država uprkos svim izazovima."Građani mogu biti mirni uprkos svim izazovima koji postoje kroz terorizam i organizovani kriminal", rekao je Tadić novinarima na vojnoj vežbi na Pasuljanskim livadama.

Predsednik je kazao da će Srbija nastaviti da pojačava snage vojske i policije kako bi podigla kredibilitet zemlje u tom domenu.

     


On je kazao da profesionalizacija vojske podiže kvalitet srpskih oružanih snaga na viši nivo, ali je obezbeđeno i dobrovoljno služenje vojnog roka.

"Ostaje ta veza između naroda građana i vojske što je posebno važno kada je u pitanju civilna kontrola vojske", rekao je predsednik Srbije.

Tadić je kazao da je reformama oružanih snaga postignut potreban kvalitet.

Ministar odbrane Dragan Šutanovac je kazao da je današnjom vežbom pokrenut novi imidž vojske u kojem će u svim budućim vežbama učestvovati profesionalna vojska.

Ministar policije Ivica Dačić je rekao da je vežba pokazala da je reforma sektora odbrane i bezbednosti dala dobre rezultate i da Srbija ima respektabilne snage koje su u stanju da zaštite suverenitet i integritet Srbija.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

11. oktobar - 17. oktobar 2010.

>>