emg home
RSS

Meri Vorlik: Partnerstvo sa Srbijom jedno od ključnih u regionu

02. jul 2010. | 09:03

Izvor: Danas

Ambasadorka SAD u Srbiji Meri Vorlik izjavila povodom 4. jula, Dana nezavisnosti SAD, da je partnerstvo SAD sa Srbijom jedno od ključnih u regionu.

"Završetak putovanja Srbije u evropsku porodicu naroda i preuzimanje uloge u suočavanju s globalnim izazovima današnjice biće važni koraci napred, ka cilju da svi ljudi u regionu i šire ostvaruju prava na život, slobodu i potragu za srećom", rekla je Meri Vorlik za Danas.

Ministar za nauku Božidar Đelić je, govoreći o saradnji Srbije i SAD, istakao da je prošle nedelje potpisan Sporazum o naučnoj i tehnološkoj saradnji, prvi te vrste posle 30 godina.

"To je i jasan politički znak da su nam otvorena vrata za saradnju. Na nama je da tu priliku iskoristimo", rekao je Đelić za Danas.

Predsednik Upravnog odbora Privredne komore SAD Skip Bornhiter rekao je za Danas da se Komora od početka njegovog mandata, aprila 2009, usredsredila na napore za poboljšavanje poslovne klime u Srbiji, baveći se najvećim regulatornim problemima s kojima se investitori suočavaju.

"Verujemo da mnogo više može i treba da se uradi na primeni mera koje je Vlada Srbije usvojila u okviru projekata kakav je sveobuhvatna reforma propisa ili pod okriljem Nacionalnog saveta za konkurentnost", rekao je Bornhiter.

Majkl Harvi, direktor Agencije SAD za međunarodnu pomoć, rekao je za Danas da je američka strategija podrška Srbiji da bude demokratska i napredna zemlja koja se kreće ka evropskim integracijama.

"To znači da podržavamo Srbiju u stvaranju konkuretnije tržišne ekonomije i jačanju demokratskih struktura u državi", rekao je Harvi.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

13. septembar - 19. septembar 2010.

>>
  • Tigar tyers otvara 220 novih radnih mesta

    14. sep 2010.

    Pirot, Beta

Povezani naslovi