emg home
RSS

Dačić: Bezbednosna situacija stabilna

14. oktobar 2010. | 11:05

Izvor: B92

Bezbednosna situacija u Srbiji je stabilna, bez obzira na nedavne nerede u Beogradu i Đenovi, izjavio ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Dačić je za B92 jutros rekao da je to ocenjeno na sinoćnoj sednici Saveta za nacionalnu bezbednost. Dačioć je takođe napomenuo da ne postoji dovoljno informacija o tome da su organizatori nereda u Beogradu i Italiji isti ljudi. "Ti događaji se nadovezuju, iz istog su miljea, ali nema dovoljno informacija o tome da su organizatori isti ljudi", kazao je Dačić.

Dačić je napomenuo da je Savet za nacionalu bezbednost dao podršku policiji da u slučaju nasilja, ugrožavanja života ljudi i imovine upotrebi sva moguća zakonska ovlašćenja.

 

Panić: Nije bio ugrožen ustavni poredak

Neredi na ulicama Beograda 10. oktobra posle održavanja Parade ponosa nisu ugrozili stabilnost države i bezbednost građana jer nadležni mogu adekvatno da odgovore na takve napade, rekao je sinoć specijalni savetnik direktora Bezbednosno-informativne službe Miroslav Panić. "Ustavni poredak nije baš tako lako ugroziti, niti su organi zaduženi za njegovu zaštitu tako slabi da na takve napade ne mogu adekvatno da odgovore", rekao je Panić za B92.

On je dodao je da nijedan pripadnik BIA nije sedeo kod kuće 10. oktobra i potvrdio da su se obistinile sve procene BIA o bezbednosnim rizicima koje su upućene na određen broj adresa, među kojima je direktor policije. "Naša procena sačinjena 8. oktobra izgleda kao da je pisana u ponedeljak, 11. oktobra", rekao je Panić povodom procene BIA da će 10. oktobra biti ugroženi sedišta političkih stranaka, državne institucije i nevladine organizacije.

Upitan da li su učesnici nereda u Italiji i u Beogradu nova lica za BIA ili već postoje u evidenciji kao problematični, Panić je naveo da oni ne mogu biti nova lica ni za jednu bezbednosnu službu ako su već sutradan bili poznati skoro celoj javnosti.

Panić je rekao da BIA nije prava adresa za davanje odgovora na pitanje zašto su izgrednici ako su poznati još na slobodi i izazivaju incidente.

BIA se, prema njegovim recicma, ne bavi huliganima, ali se svakako bavi svakom vrstom ekstremizma, pa i onom koja dolazi iz navijačkih grupa.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Sport, Hronika

Ličnosti: Ivica Dačić, Miroslav Panić

Institucije: Bezbednosno-informativna agencija

Događaji: Parada ponosa


Unesite tekst komentara:

<<

18. oktobar - 24. oktobar 2010.

>>

Povezani naslovi