emg home
RSS
Preduzeće

Preduzeće, Broj 84, 15. maj 2010.

Vesti

Panasonic

Kompanija Panasonic u oktobru će početi da gradi fabriku u Svilajncu vrednu 15 miliona evra, najavio je Predrag Milanović, zamenik predsednika te opštine.

*

Carlsberg

Kompanija Carlsberg Srbija iz Čelareva nedavno je pustila u rad pogon za prečišćavanje vode u koji je uloženo pet miliona evra.

*

Grah automotive

Slovenačka fabrika elektronskih setova i plastičnih delova za automobile Grah automotive na leto počinje gradnju proizvodne hale u Batočini, u koju će uložiti 12 miliona evra. Najavljeno je da će posla biti za 400 radnika.

*

Fabrika šećera Kovin

Agencija za privatizaciju objavila je prodaju Fabrike šećera u Kovinu u stečaju čija je procenjena vrednost 1,2 milijarde dinara. Rok za dostavljanje ponuda je 8. jun.

*

Maksim grupa

Maksim grupa iz Celja, u okviru koje posluje nekoliko preduzeća iz oblasti obrade metala i sličnih delatnosti, otvoriće tokom jula u industrijskoj zoni u Inđiji Metal-Cinkaru, u koju će investirati 21 milion evra.

*

Magnohrom

Firma Bomeks zainteresovana je da kupi kraljevačku firmu Magnohrom i da u nju uloži pet miliona evra, izjavio je vlasnik Bomeksa Milan Bjelić posle sastanka s lokalnim vlastima u Kraljevu.

*

Globus

U Svilajncu je nedavno položen kamen-temeljac fabrike za proizvodnju i promet mesa Globus iz Beograda, čija će izgradnja stajati tri miliona evra i koja će zapošljavati 150 radnika.

*

USAID

Američka organizacija za međunarodni razvoj (USAID) dodelila je 120.000 dolara za devet projekata u poljoprivredi koje su podneli mladi preduzetnici iz Srbije, pobednici na konkursu za najbolji poslovni plan.

*

Udarnik

Fabrika čarapa Udarnik u stečaju je na osnovu zaključka stečajnog sudije Trgovinskog suda u Zrenjaninu oglasila prodaju imovine po početnoj ceni od 359,9 miliona dinara.


Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unestite tekst komentara:

19. jul 2010. 14:43:21

| Ime

0

bas vam nedostaje auto strana gde bi kao sto ste to odlicno imali u nekoliko brojeva,predstavili novine iz auto industrije i bezbedne voznje. imali ste u par brojeva takve,odlicne tekstove