emg home
RSS
Preduzeće

Preduzeće, Broj 84, 15. maj 2010.

Kao nekad

Kad je nula stvarno trula

Autor: Mirko Đekić

Balkanska ekonomistika, ni u vrhu vlasti ni u bakalničkim varijantama opstajanja, još nema odgovora na dva prosta pitanja: gde se nalazi i zašto se u preduzećima malo preduzima i preterano rukovodi. Voditeljstvo naše nevelike zemlje, koja ume da podnosi nesreće i ne zna kad počinje sreća, ne postavlja disciplinsku i naučnu koordinantu (može to biti i krst) četiri polja bitisanja radi budućnosti, u čijem se centralnom nultom delu nalazi pozitivna nula

U ovo naše šaroliko vreme, poznato najviše po neprilagođenosti i nestručnosti, kada se svakodnevno i nezaustavljivo postavljaju nebrojena pitanja u mnogobrojnim dnevnim novinama i na frizerski obojenim televizijskim kanalima, kojih ima koliko i taksi vozila u nejvećem gradu, mogu se, bez preterivanja, postavljati i najgluplja pitanja.

Primera radi: da li vlast u Srbiji ima jasnu, kratku, zvanično upisanu i važeću ekonomsku politiku? Da li državno ekonomsko rukovodstvo ima pred sobom koordinate razvoja ukupnog budućeg društvenog kapitala i proizvodnih slojeva sopstvenog društva.


Da biste pročitali članak, morate biti pretplatnik.

Prijavite se svojim korisničkim imenom i šifrom da biste pristupili ovom tekstu.

Korisničko ime: Šifra: Zapamti me

Zaboravljena šifra?


Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unestite tekst komentara: