emg home
RSS
Preduzeće

Preduzeće, Broj 84, 15. maj 2010.

Sajam inovacija

Mladi, a već preduzetnici

Autor: Marija Vranić

Foto: Marija Vranić

Srednjoškolici širom Srbije i Evrope osnivaju svoje kompanije i u njima stiču znanja i veštine kako bi jednog dana postali ozbiljni preduzetnici. Oni su mladi i pametni, već imaju dosta ideja, a neke od njih predstavili su i na minulom Sajmu inovacija

Laura Masevičiute iz Litvanije, Saša Stojanović iz Niša, Daniela Gjorčeva iz Makedonije i Azra Murić iz Novog Pazara, najbolji su internacionalni tim koji je, za samo 24 časa, „izradio“ plan revolucionarno tehnološki opremljene škole.

One su na trećem međunarodnom takmičenju mladih u preduzetništvu „Veštine u praksi“, održanom u okviru „Sajma inovacija“ u Beogradu, izložile ideju o otvaranju kompanije koja se bavi dizajnom i izgradnjom škola koje primenjuju moderne tehnologije. Njihova škola budućnosti zamišljena je kao jedan veliki kompleks. Đacima bi u okviru njega bili dostupni bolnica, restoran, tereni za sport, bibilioteka, čak i šoping centar, tako da bi imali sve potrebno nadohvat ruke. Škola bi bila napravljena od kamena, drveta i stakla koji ne ugrožavaju okolinu, a ni zdravlje učenika i zaposlenih.


Da biste pročitali članak, morate biti pretplatnik.

Prijavite se svojim korisničkim imenom i šifrom da biste pristupili ovom tekstu.

Korisničko ime: Šifra: Zapamti me

Zaboravljena šifra?


Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unestite tekst komentara: