Tartufi u Srbiji
Miris stroge ilegale
Autor: Milan Radonjić
Iako se u šumama Srbije mogu naći skoro sve komercijalne vrste tartufa osim „zimskog crnog perigoa“, jedino što je dostupno na našem tržištu jesu proizvodi jedne hrvatske firme, ne baš visokog kvaliteta, ali zato izuzetno visokih cena
Sećate li se kada vam je poslednji put neki naročit miris oživeo uzbudljivu emociju iz prošlosti, razigrao maštu i iznenada poveo misao u neočekivanom pravcu.
Ako ne možete, onda je izvesno da niste u skorije vreme uživali u tartufima. Njihov miris, koji evocira neko gotovo zabranjeno zadovoljstvo, zavodi kombinacijom rustične snage i samouverene, gotovo drske posebnosti. Tartufi se zato obožavaju, ili ne podnose. Spajajući u sebi animalno i sofisticirano, u reči neprevodiva aroma ove gljive jednako uznemiruje nosnice i nepca, pozivajući u strastvenu potragu za zadovoljstvom, koje je kada su sveži tartufi u blizini, nekako uvek u vazduhu.
Da biste pročitali članak, morate biti pretplatnik.
Prijavite se svojim korisničkim imenom i šifrom da biste pristupili ovom tekstu.
Komentari (0)
Unestite tekst komentara: