Poslovni bonton i tradicija
Dobar direktor ne urla
Autor: Snežana Krivokapić
Retko ko će poslovnog partnera ubediti u ispravnost svojih stavova tako što će vikati, niti će ga odobrovoljiti ako se glasno smeje. To što menadžer na poslu ne bi trebalo da ogovara saradnike, prijatelje ili druge direktore više je stvar ličnog karaktera, mada bonton tračarenje zabranjuje
Ako želi da bude kulturan, direktor na radnom mestu ne sme da jede burek za stolom, niti da pije alkohol, a ni da, pa i krišom, žvaće gumu u kancelariji ili na sastanku.
Ne bi trebalo ni da se upušta u svađe i prepirke, povisi ton u razgovoru, niti da dozvoljava da ga bilo ko isprovocira ili da, daleko bilo, koristi nepristojne i pogrdne reči. Rečju, ako bi se ovih potonjih pravila bontona držao „kao pijan plota“, ne bi se ponašao kao živ čovek. Barem ne u Srbiji.
Da biste pročitali članak, morate biti pretplatnik.
Prijavite se svojim korisničkim imenom i šifrom da biste pristupili ovom tekstu.
Komentari (0)
Unestite tekst komentara: